Hakkı Ögelman Yaz Okulu I - Astronomlar için Fizik (19.08.2019 - 23.08.2019)

Genel Bilgiler

Türk Astronomi Derneği 2019 Hakkı Ö gelman Yaz Okulu I, Feza Gürsey Yaz Okulları çerçevesinde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli kampüsünde Feza Gürsey binasında yapılacak. Lisans 3. ile 4. sınıf ve lisansüstü astronomi öğrencileri için hazırlanan okulun amacı 5 günlük yoğun bir çalışma programı ile astronomide önemli temel fizik konularının toplu bir program içinde çalışılması. Dersler Ali Alpar tarafından verilecek, Ali Arda Gençali ve Yusuf Özsoy (Sabancı Ü.) asistanlık yapacaklar.

Yaz Okulu sonunda ders, ödev ve sınavları başarı ile tamamlayanlara Türk Astronomi Derneği ve Bilim Akademisi tarafından sertifika verilecek. Öğrenciler için Feza Gürsey binasında konaklama imkanı sağlanacaktır. Verimli çalışma yapılabilmesi için evi İstanbul’da olan öğrencilerin de yurtta kalmaları tavsiye edilir. 5 gün için yurt ve 3 öğün yemek ücreti 450 TL dir. Yurtta kalmayanlar için öğle yemeği dahil ücret 300 TLdir. Başarılı olanlara bu ücretin bir kısmı burs olarak geri ödenecektir.

İçerik

Mekanik: Kepler Problemi. Harmonik Osilatör.
İstatistik Fizik: İdeal Gaz. Entropi ve Tremodinamiğin 2. Yasası.
Elektromanyetizma: Maxwell Denklemleri, ışığın yayılışı.
Kuantum Fiziği: Bohr modeli, dalga-parçacık ikiliği, Belirsizlik İlkesi, Pauli İlkesi.

Düzenleme Kurulu

Prof. Dr. Ali Alpar, Sabancı Üniversitesi
Ünal Ertan, Sabancı Üniversitesi
Sinem Şaşmaz, İTÜ

Ders Verecek Akademisyenler

Prof. Dr. Ali Alpar, Sabancı Üniversitesi

Asistanlar

Ali Arda Gençali, Sabancı Üniversitesi
Yusuf Özsoy, Sabancı Üniversitesi

Etkinlik Yeri

Feza Gürsey Fizik ve Matematik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Kampüsü. Ulaşım bilgilerine bu linkten erişebilirsiniz.

Program

Konaklama

Öğrencilere Feza Gürsey binası yurtlarında konaklama imkanı sağlanacaktır. Verimli çalışma yapılabilmesi için İstanbul'da ikamet eden öğrencilerin de yurtta kalması tavsiye edilir. 5 gün için yurt ve 3 öğün yemek ücreti 450 TL dir. Yurtta kalmayanlar için öğle yemeği dahil ücret 300 TLdir. 

Başvuru ve Kayıt

İlgilenen öğrenciler 31 Temmuz 2019 gününe kadar aşağıda adresi verilen web sayfasında bulunan formu doldurarak başvurabilirler. Kabul edilen öğrenciler 2 Ağustos günü ilan edilecektir. Kontenjan 40 kişi ile sınırlıdır. Bu formu doldururken şimdiye kadar aldığınız derslerin ve notların listesini ve not ortalamanızı bildirmeniz, ve gerekirse referans verebilecek bir öğretim üyesinin ismini vermeniz gerekiyor. Başvurular ders ve not bilgilerine göre ve tüm üniversitelerden katılım gözetilerek değerlendirilecektir.

Kayıt formu 

 

Poster

 

İletişim 

fgastronomlaricinfizik@boun.edu.tr