Fizikçiler ve Astronomlar için Bilgisayarla Hesaplama Teknikleri Yaz Okulu
Okul Hakkında
Günümüzde fizik ve astronomide karşılaştığımız birçok problemi bilgisayarlar yardımıyla çözüyoruz. Bu yaz okulunda büyük bir çeşitlilik gösteren bu problemlerin çözümünde kullanılan temel bazı teknikleri öğreneceğiz.
Bu teknikleri Python programlama dilini kullanarak uygulayacağız. Bunu yaparken Python dilinin kullanacağımız özelliklerini ve genel olarak kullanışlı basit programlama yöntemlerini de öğreneceğiz.
Derslerde ve ders dışındaki laboratuar/etüt saatlerinde yoğun biçimde programlama ile uğraşacağız. Öğrenilen her yöntemin bir uygulamasını bilgisayar koduna çevireceğiz, hiç bir bilgi yalnızca kuramsal kalmayacak.
Yaz okulunda işlenecek konular Program sekmesinde detaylıca listelenmiştir.
Düzenleme Kurulu
Doç. Dr. Sinan Kaan Yerli (ODTÜ)
Doç. Dr. Gökhan ÜNEL (CERN)
Doç. Dr. Atakan GÜRKAN (Sabancı Ü.)
Dersler
Doç. Dr. Atakan GÜRKAN (Sabancı Ü.)
Asistanlar
Dr. Sinem ŞAŞMAZ MUŞ (Sabancı Ü.)
Berk AYDIN (Sabancı Ü.)
Etkinlik Yeri
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü Eski Feza Gürsey Enstitüsü Binası (Ulaşım bilgisi ve krokisi için tıklayınız.)
Adres: Boğaziçi Ünivertsitesi Kandilli Kampüsü, Boğaziçi Üniversitesi, 34684, Çengelköy, İstanbul
Başvuru
Yaz okuluna katılım ücretsizdir.
Kontenjan 30 kişi ile sınırlı olup son başvuru tarihi 16 Haziran 2014'tür.
Başvuru yapmak için yukarıdaki Başvuru sayfasında bulunan formu doldurmanız gerekmektedir.
Başvuru formunu doldurmadan önce başvuru için gerekli şartları dikkatlice okumanız gerekmektedir.
Formu doldururken şimdiye kadar aldığınız derslerin ve notların listesini ve not ortalamanızı bildirmeniz, ve gerekirse referans verebilecek bir öğretim üyesinin ismini vermeniz gerekmektedir. Başvurular ders ve not bilgilerine göre ve tüm üniversitelerden katılım gözetilerek değerlendirilecektir.
Konaklama:
Öğrencilere Feza Gürsey binası yurtlarında konaklama imkanı sağlanacaktır. Verimli çalışma yapılabilmesi için İstanbul'da ikamet eden öğrencilerin de yurtta kalması tavsiye edilir. Üniversite sosyal tesislerinde kahvaltı ve öğle yemeği servisi yapılacaktır. Akşam yemeği ve ulaşım masraflarını öğrenciler kendileri karşılayacaklardır.
Bilgisayar Kullanımı
Okula katılacak kişilerin varsa dizüstü bilgisayarlarını getirmelerini istiyoruz. Başvuru kısmında da belirtildiği gibi, bu bilgisayarlarda Debian GNU/Linux (ya da Debian'dan türetilen bir başka işletim sistemi, örneğin Ubuntu) kurulu olması işleri çok kolaylaştıracaktır. Eğer mutlaka Debian dışında belli bir başka işletim sistemi kullanmak istiyorsanız, kendi bilgisayarınızı getirmelisiniz. Dersler ve laboratuvarlar sırasında iki kişiye bir bilgisayar düşecek biçimde çalışılacağını planlıyoruz, ancak bu bir zorunluluk değil.
İletişim: fgbilgisayarteknikleri@boun.edu.tr